Over CircularLiving®


Wie zijn wij

Wij zijn Bas en Willem, 2 ondernemers en samen eigenaar van KeyPro. Het meubelverhuur bedrijf welke zich richt op zowel de zakelijke als de particuliere markt. Samen zijn we geruime tijd circulaire ideeën aan het ontwikkelen, terwijl we dit eigenlijk al grotendeels doen met KeyPro. Want meubels huren, dat is circulair gezien al stukken beter dan telkens meubels kopen.

De start van

“Waarom zou jij geen gerecyclede design meubels willen huren?”

Dat vroegen we ons af. Wij, Bas en Willem van KeyPro, zagen geen redenen waarom jij als particulier, student, expat of ondernemer geen meubels zou willen huren én daarmee zorgt voor een mooiere toekomst voor de volgende generatie.
Het kan namelijk altijd  beter circulair gezien. Ons nog verder verdiepen in de nieuwe gebruikerseconomie. Blijven zoeken naar fabrikanten, oplossingen en mogelijkheden om circulair te ondernemen: 

De geboorte van het zusje van KeyPro was een feit, CircularLiving®! Daar begon een nieuwe zoektocht, waar beginnen we eigenlijk aan? Welke producten zijn er al en hoe komen we in de juiste netwerken?

Met CircularLiving®, het zusje van KeyPro, gaan Bas en Willem tot de volle 100% als het gaat om circulair ondernemen.Waarom huren via CircularLiving®

Kies voor gemak, flexibiliteit en unieke, betaalbare design meubels waarmee je een steentje bijdraagt aan een ‘Planet en Future proof’ manier van interieurstyling. Van meubels huren voor thuis tot complete meubelpakketten en interieurstyling voor de zakelijke markt!

Voor een vast bedrag per maand. In een paar stappen zo geregeld. Zonder extra kosten voor installatie en ruil- en retourservice.

Huren vs Kopen

  • Planet en Future Proof interieur: onze economie verandert. Grondstoffen raken op. Om deze reden delen en huren we al andere gebruiksartikelen. Denk maar aan het gemak dat je ervaart van het huren van een auto, fiets of huis. Of natuurlijk het streamen van muziek. Hiermee draag jij bij aan een beter milieu en een leefbare planeet voor de volgende generatie. Waarom dan niet hetzelfde doen met je interieur door design meubels te huren via CircularLiving®?
  • Iedereen kan meubels huren bij CircularLiving®: van student of gezin met kinderen tot tijdelijke onderkomens voor expats of bedrijfsruimten zoals winkels, kantoren, hotels, event inrichting of complete complexen van multinationals. 
  • Betaalbaar en gemak: Voor een vast bedrag per maand. Zonder extra kosten. Wij regelen alle service eromheen: bezorging, retourneren, omruilen en eventueel de interieurstyling tot in de woonkamer of bedrijfsruimte
  • Verliefd geworden op een prachtig meubelstuk wat je huurt? Je kan het meubel in dat geval afkopen. Met de enige voorwaarde dat je het niet weggooit als de liefde over is.

Wat verstaan wij onder CircularLiving®

Met ons bedrijf KeyPro verhuren we meubels. Dit is opzich al een stuk duurzamer dan meubels verkopen. Toch wisten wij: “Dit kan nog beter”. Dat doen we met CircularLiving®: ons blijven verdiepen in oplossingen binnen de nieuwe gebruikerseconomie, dit is een circulaire state of mind. Continue zijn we met CircularLiving® op zoek naar materialen, fabrikanten, uitvindingen en producten die we circulair kunnen blijven gebruiken waardoor ons aanbod steeds groter wordt en waardoor we steeds minder hoeven te verspillen of weggooien.

 

Nieuwe meubels huren: cradle to cradle en duurzame materialen

De nieuwe CircularLiving® collectie bestaat uit items welke geproduceerd zijn van duurzame materialen. Deze materialen bestonden al en kunnen aan het einde van de levensduur duurzaam verwerkt worden. Het cradle to cradle concept.  Dat betekent dat elke grondstoffen elk materiaal dat voor een product gebruikt wordt ook weer moet kunnen worden hergebruikt. Nu is dat bij recycling vaak natuurlijk ook het geval, maar wat C2C nog een extra dimensie geeft is het feit dat de grondstof geen waarde mag verliezen bij het hergebruik.

Opgeknapte meubels en maatwerk huren: refurbished naar wens

De bestaande CircularLiving® collectie zijn items welke al bestaan. Wij knappen ze op en zorgen voor een verlenging van de levensduur. De items welke we in deze categorie verhuren zijn wisselend. Dit omdat wij van te voren niet weten welke meubelstukken we tegenkomen en kunnen opknappen. We leveren maatwerk bij de stijl welke de klant wil..

Interne denkwijze

CircularLiving® staat en valt met de denk en werkwijze van ons team. Samen denken wij op een andere manier. Ideeën van het hele team op het gebied van CircularLiving® worden enthousiast opgepakt en uitgevoerd. Recyclen is zoals gezegd een state of mind. Denk bijvoorbeeld aan huishoudelijke apparaten. Deze brengen wij niet naar de gemeentelijke afvalverwerking maar gaan naar de lokale dagbesteding. Op de dagbesteding ontmantelen ze de apparaten, het koper mogen ze houden en verkopen ze. Middels deze inkomsten kunnen ze de dagbesteding draaiende houden.

Nieuwe producten

Wij vinden het tof als we een product tegenkomen waar over nagedacht is. Een stoel van petflessen? Daar worden wij enthousiast van! We zijn nieuwsgierig naar de eigenschappen en mogelijkheden van onze producten. Met al het afval op de wereld moeten zoveel mooie producten gemaakt kunnen worden. Wij zijn opzoek gegaan naar fabrikanten wie hier net zo over denken. Zo werken wij samen met een beddenfabrikant welke een circulair matras heeft ontwikkeld. Gemaakt van uitsluitend onderdelen welke al bestonden en welke afbreekbaar zijn wanneer het matras aan het einde van zijn levensduur is. In onze CircularLiving® collectie moet alles kloppen.

Bestaande producten

Is het even rustig in ons magazijn? Dan zie je het team oude meubels opknappen. Afschuren, verven, opvullen? Dat hoort er gewoon bij, want weggooien is zonde. Meubels welke terugkomen van een huurperiode maken wij weer gebruiksklaar. Maar we kijken ook om ons heen naar tweede hands meubels en bij de lokale kringloop. Dagelijks zijn wij zoekende naar items welke particulieren of bedrijven willen weggooien. Deze producten nemen wij over, knappen wij op en verhuren wij weer.

Samenwerken

Zoals al omschreven is onze droom om samen te werken met mensen wie een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dit traject hebben wij in werking gezet maar gaat gepaard met geduld en tijd. We hopen op korte termijn hier verdere stappen in te kunnen zetten.

Contactgegevens


Bezoekadres en Showroom
Suikerlaan 15
9743 DA GRONINGEN

Bezoekadres en Showroom
Lutmastraat 213 AH
1074 TW Amsterdam

Postadres
Circular Living
Postbus 70081
9704 AB GRONINGEN

 

Contact
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 85 00 22 110

Algemeen
BTW nr. : NL850553635B01
KvK nr. : 52688844
Bank: NL76INGB0007434381

CircularLiving® is onderdeel van: